2013. augusztus 20., kedd

Thranduil


Thranudil
Thranduil, más néven Tündekirály, a sinda néphez tartozó tünde, aki Legolas apja. Bilbó sok regét, mesét hallott róla, s talán ő az egyik legismertebb tünde. Ő volt az erdőtündék vezetője, mikor nagy orkok, és óriáspókok támadták meg az északi Bakacsinerdőt. Thranduil nem szerette a törpöket, s a törpök se őt.

Thranduil: Hobbit 1977-es rajzfilmben
Első és Másodkor

Oropher egyetlen fia Thranduil volt. Az első korban, ősszel született. Miután Oropher meghalt, Thranduil a második kor vége felé elment keletre, hogy átvegye az őt illető örökséget, a Nagy Zölderdőt (a későbbi Bakacsinerdő).

Harmadkor
Amikor Tölgypajzsos Thorin és társasága az északi Bakacsinerdő felé jártak, fogságba ejtette őket, mert nem voltak hajlandók elmondani az úti céljukat. Smaug halála után Thranduil támogatta Bardot, hogy a kincs egy-tizenkettede őt (Bard) illeti.

Thranduil vezette a tünde erőket az Öt Sereg Csatájában. A Gyűrűháború idején elküldte Legoalst Elrond Tanácsába, és más többi tündét, hogy jelentsék, Gollam megszökött Bakacsinerdőből. Gimli (Glóin fia) és Legolas között jó barátság alakult ki, és ez segítette a tündéket és a törpöket arra, hogy a két nép között ne legyen harag. Amikor a gonosz erők Dol Guldurból megtámadták a Bakacsinerdőt, Thranduil és az erdőtündék visszaverték a támadásokat, és győzelmet arattak.

Negyedik Kor

Lee pace


Szauron bukása után Thranduil megerősítette a Bakacsinerdő déli határát, és az Erdei Birodalmat. Ez tette lehetővé azt, hogy hogy a Negyedik Korban virágozzon az Erdei Birodalom és a Bakacsinerdő. A Negyedik Korban is maradt király.
J.R.R. Tolkien három könyvébe szerepelt:A Szilmarilok, A Hobbit, A Gyűrű Szövetsége (csak megemlítve).
Peter Jackson ezen filmjeibe szerepel(t): A Gyűrű Szövetsége (csak a bővített változat esetén), A Hobbit 1-3.


Peter Jackson filmjeiben Lee Pace alakítja. Ezekben a filmekben Thranduil karaktere változó. A törpök akkor gyűlölik meg a törpöket igazán, mikor Smaug elfoglalta a Magányos Hegyet, és Thranduil tünde seregével nem segített Thorinnak.

Thranduil és serege, mikor cserben hagyta a törpöket 
Érdekesség: Cosplayes társoldalunkon is van egy "Thranduil"! Íme: 

Ha több érdekes képet, videót és hírt akarsz, akkor csatlakozz a facebook oldalunkhoz: A Gyűrűk Ura Magyarország

Ha mg esetleg nem láttad a legújabb előzetest akkor nézd meg, és iratkozz fel Youtube csatornánkra: A Hobbit: Smaug Pusztasága előzetes

Cosplayes társoldalunk: Gyűrűk Ura Cosplay Club

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése