2013. december 31., kedd

Tóváros Mestere

A Hobbit: Smaug Pusztasága c. filmben Stephen Fry (angol színész) alakítja Tóváros Urát/Mesterét. Ő a polgármestere annak az Esgarothnak, amit Smaug pusztít el (harmadik filmben). Alapvető jellemvonása a kapzsiság, pozíciójára intelligenciája és karizmája teszi alkalmassá.

Tolkien leírása róla: " Nem nagyon érdekelték a régi dalok, mert csak a kereskedelemmel, díjakkal, árukkal és arannyal foglalkozott, ennek köszönhette a pozícióját. Többet gondolkodott, mint beszélt, hacsak nem akkor, amikor hangosan kiabált az embereknek, hogy hozzanak neki élelmet és tüzet."


Master of Lake Town 

Fry elárulta, hogy nem csak groteszk külsőt kapott, hanem undorító jeleneteket is, ahol például herét eszik. Azt is mondta, hogy ő nem olvasta a Hobbitot, ezért így nyilatkozott: " Úgy nézek ki, mintha össze keverték volna a karakteremet Quimby polgármesterrel (a Simpson családból) és Adam Westettel a Family Guyból."
                                                               
Egy festmény a "mesterről"
A Hobbit c. könyvben Tolkien nem adott neki rendes nevet. A harmadkorban uralkodott 2920 és 2941 között. Mikor elkezdte az irányítását Tóvárosnak, harminc éves volt. Mikor az Öt Sereg Csatája bekövetkezik, akkor lesz ötven éves. Nagyon kapcsolatot ápol Thranduil királlyal, hiszen egymás boraival kereskednek. Mikor a törpök megérkeztek Tóvárosba, ő nagylelkűen segített nekik, adott élelmet, fegyvert. Amikor a törpök visszaszerezték Erebort, ő is kapott a kincsből, de kapzsisága miatt 2941-be meghalt.
Stephen Fry nem csak a hobbit második részében, hanem a harmadikban is szerepet kap. A Hobbit filmekben van egy cselédje, Alfrid. Ő nem szerepelt J.R.R. Tolkien könyvében.

Tóváros polgármestere és Alfrid, a cselédje 


Facebookos oldalunk: A Gyűrűk Ura Magyarország

forrás: lotrwiki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése