2013. augusztus 12., hétfő

Mikael Persbrandt : BEORN

Egy rövid leírás Beornról.


Gandalf és Beorn 
Beorn  -  egy alakváltó, aki valójában egy hatalmas termetű, szakállas,  izmos ember, aki egy óriási fekete medvévé tud átalakulni. A Ködös-hegyek és a Bakacsinerdő mellett él egy faházban, az Anduintól keletre. Beorn nem szokott állatokra vadászni, hiszen sok állattal él együtt (lovak, kutyák, juhok, tehenek, méhek). Legfőképp sok mézet eszik. Bár nem egy "óriás" de Bilbó szerint olyan nagy, hogy nyugodtan tudna sétálni a két lába között úgy, hogy az ne érintse meg a testét.



Beorn gyakran elhagyja az otthonát, és gyakran nem tudni, hogy miért. Lehetséges, hogy azért hogy az ellenséges földeket megtisztítsa. Beorn alakította ki a Carrock-ot, (Szirtfő, ahol az első rész végén a sasok lerakták törpöket). Van egy faj, vagy ahogy mások hívják : Beornfiak, akik szintén alakváltók. Régebben rendszeresen mentek a Ködös-hegyekbe, hogy megtisztítsák azokat az orkoktól, de végül csak Beorn élte túl. Gandalf szerint jó az, amit Beorn csinál, mert egyszer látta, hogy ül a Szirtfőn, nézte a Holdat, és ezt mondta: " Egyszer el fog jönni az a nap, mikor visszamegyek, és elpusztítalak titeket."


Beorn háza
Beorn épített egy tanyát a Bakacsinerdőhöz közel, és az Anduin mellé. Bár soha nem mert átmenni az Anduin nyugati oldalára, mert temérdek sok az ork ott. A Hobbitban segít a 13 törpnek és Bilbónak, hogy visszaszerezzék a szülőföldjüket, Erebort. Beorn csak akkor győződött meg arról, hogy megbízhatók, amikor megtudta, hogy Gandalf megölte a Nagy Goblin királyt. Beorn sok tanácsot adott a törpöknek, hogy hogyan menjenek a Bakacsinerdőbe.
Bilbó, Gandalf és Beorn 


Később hallotta, hogy a Magányos Hegy előtt nagy csata folyik, ezért csatlakozott az Öt Sereg Csatájába és megölte a goblinok új vezetőjét Bolgot, és testőrségét. Beorn a csata a sasokkal együtt megtisztította a Ködös-hegyeket az orkoktól. Újra lett népe, (Beornfiak) és ők segítettek Thranduilnak megvédeni a Bakacsinerdő északi részét. Beorn valószínűleg meghalt még a gyűrűháború előtt, vagy az alatt.
Mikael Persbrandt nagyon gyúr Beorn szerepére

Peter Jackson filmjében a svéd színész Mikael Persbrandt alakítja majd! J.R.R. Tolkien az angol "Bear" (medve) szó által nevezte el Beornnak.

További képek, hírek, videók: ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése