2013. augusztus 18., vasárnap

Bard az Íjász

Bard a Sárkányölő 
Bard és a vállán lévő rigó, együtt legyőzik Smaugot
Bard egy hétköznapi férfi volt, aki Suhatag városában élt, de később családjával elmenekült Tóvárosba Smaug miatt. Köznyelven ismerve Bard az Íjász, vagy A Sárkányölő, vagy Suhatag királya. Ő Girion Úr leszármazottjai közé tartozik. Bard egy íjász aki rendkívüli képességekkel (nem szuperhősi képesség) rendelkezik, különösen tiszafa íjával bánik nagyon jól.
Amikor Smaug megtámadta Tóvárost, ő is harcba szállt a bestiával. Rengeteg íjvesszőt elhasznált. Amikor az utolsó íjvesszője maradt, a vállára repült egy rigó, akinek megértette szavait. A madár elmondta neki a sárkány gyenge pontját, amire Zsákos Bilbó jött rá. Bard kilőtte az utolsó Fekete Nyilát, és elpusztította Smaugot.

Smaug halála után az emberek azt akarták, hogy Bard legyen Tóváros királya. De ő azt mondta, hogy továbbra is szolgálni fogja Tóváros Urát. Bard eközben olyan hírt kapott, hogy Thranduilnak, a tündekirálynak kell segítség. Azután, hogy Bard segített a nagy Tündekirálynak, együtt mentek el a Magányos Hegyhez.

Amikor megérkeztek a Magányos Hegyhez, nagyon meglepődtek, hogy Tölgypajzsos Thorin és társasága életben vannak. Bard egy kis részesedést kért a kincsből, annak okán, hogy megölte Smaugot., és hogy Tóvárosnak szüksége van a támogatásra. Thorin azt mondta, hogy Tóváros pusztulása nem az ő felelőssége, és nem is akart ilyen témáról beszélni. Bard, néhány órával később hírnököt küldött Thorinhoz, hogy a kincs egy- tizenkeddedét kéri, de a törpherceg visszautasította ezt.

Ezek a napok alatt Bilbó megtalálta az Arkenkövet, Thorin leginkább szeretett kincsét. Zsákos Bilbó úgy gondolta, hogy Bardnak igaza van a Tóvárosi témával kapcsolatban, ezért odaadta neki az Arkenkövet alku céljából. Azt is elmondta nekik, hogy 500 törp jön le a Vasdombok közül II. Vaslábú Dáin vezetésével.

A következő napon Bard a kincs egy-tizenketted részét kérte Thorintól, az Arkenkőért cserébe. Thorin nagyon dühös volt Bilbóra, és azon gondolkodott, hogy visszavonja az ő részét. De végül beleegyezett. Dain serege a következő napon megérkezett, de Bard nem akarta, hogy bejussanak a Hegybe. A csata a küszöbön volt az emberek-tündék, és törpök között, de Gandalf mondta, hogy ork és goblin seregek vannak a közelben. Bard, Thranduil és Dain végül megegyeztek, és összefogtak, hogy együtt nyomják le az ork és a goblin seregeket az Öt Sereg Csatájában. A harc közben Thorin halálosan megsérült, és ezért elhunyt. Bard, Thorin mellé fektette az Arkenkövet. Dain odaadta Bardnak a kincs egy-tizenketted részét, és Bilbónak is maradt bőven az értékekből. Bard is hozzájárult Tóváros újjáépítéséhez. Esgaroth polgármestere eltűnt arany iránti kapzsisága miatt. Tóvárost újjáépítették, és minden virágzó lett. Bard elment a Magányos Hegy kapuinál elterülő városhoz, Suhataghoz, hiszen egykor ez volt az otthona. 2944-ben Suhatag királya lett. Bard egész életében jó kapcsolatot ápolt a törpökkel. Az emberek jöttek letelepedni Suhatag mérföldes körzetében.

Luke Evans
Bard és fia, Bain 
Bard 2977-ben halt meg, helyére fia, Bain lépett a trónra.
Bard nem jelenik meg a Hobbit első részében, hanem a hátralévő két filmben lesz az egyik főszereplő.

Bard és Legolas 
Bardot a walesi színész, Luke Evans fogja alakítani majd a Smaug Pusztaságában, és az Oda-Visszában.

Ha még több érdekességet, képeket, videókat akarsz látni látogass el facebookos oldalunkra: A Gyűrűk Ura Magyarország

Van egy Cosplayes társoldalunk, remek emberekkel, és jelmezekkel: Gyűrűk Ura Cosplay Club!

Ha még nem láttad a Hobbit: Smaug Pusztasága előzetest, nézd meg: A Hobbit: Smaug Pusztasága Előzetes






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése