2014. április 26., szombat

Nincs többé Oda és vissza

A hír teljes mértékben igaz, az Oda és vissza, mint lehetséges cím megszűnt. Peter Jackson a napokban írt egy bejegyzést a Facebook oldalára, amellyel hivatalossá vált a harmadik Hobbit-film címe: A Hobbit: Az öt sereg csatája (The Hobbit: The battle of five armies). Ezzel pedig bebizonyosodott, hogy amit az előző cikkünkben írtunk (KATT): csak tartalékként jegyzett fel annyi címet a New Line.


Az új címválasztás azonban sokak számára érthetetlen. Legfőképpen azért, mert az Oda és vissza tűnt a legmegalapozottabbnak és emellett ezt már megszokták, ezzel tudtak azonosulni. Peter Jackson nyilatkozata azt sugallja, hogy ő és a produkciós csapata úgy gondolta, hogy az Oda és vissza cím már akkor elveszett,a mikor kiderült, hogy három film készül a Tolkien regényből. Jackson arra is rámutat, hogy Thorin és a társasága már Ott van.


A címváltoztatás már a Smaug pusztasága filmnél felmerült. Egy csendes tárgyalás volt az új filmcím elképzeléséről. Eleinte nem mentek bele, de nem is vetették el az ötletet. Megegyeztek, hogy a vágási munkálatok után újratárgyalják. Múlt héten pedig látta a filmet a produkciós csapat és rájöttek, hogy Az öt sereg csatája teljesen passzol a filmhez.


Richard Armitage (Thorin) gondolatai az új címről:
"Egy epikus csata közeledik a harmadik filmben. Van egy pár nagy meglepetés a filmben. Amit most én a legjobban várok, hogy láthassam teljes egészében a befejező filmet. Azt hiszem, hogy ez egy egészen új moziélmény lesz!"

2014. április 21., hétfő

BREAKING! A Hobbit: Oda és vissza vagy A Hobbit: A tűzbe?

Igen, felreppent pár érdekes és kissé érthetetlen fejlemény az új Hobbit-filmmel  kapcsolatban. Állítólag egy igen megbízható forrásból tudni, hogy a New Line egy új címet jegyzett fel: A Hobbit: A tűzbe (The Hobbit: Into the fire).



Nem ismeretlen ez a dolog, itt egy kis gyors emlékeztető, amelyben nagy vonalakban leírjuk, hogy hogy mi is történt eddig a Hobbit filmcímekkel kapcsolatban:
  • Menjünk vissza a legelejére! Amikor felreppent a hír, hogy ismét belefognak egy J. R. R. Tolkien könyv adaptációjába, a Hobbitéba, akkor eredetileg csak két filmet terveztek, melyek címei ezek lettek volna: A Hobbit: Váratlan utazás, valamint A Hobbit: Oda és vissza.
  • 2012 Júliusában, amikor kijelentették, hogy három film készül a nagy sikerű regényből , akkor az első film címe már biztos volt: A Hobbit: Váratlan utazás; azonban a másik két film címe nem lett leszögezve.
  • Ezek után ismét mást lehet hallani, hogy a New Line két új címet regisztrált: A Hobbit: Smaug pusztasága és A Hobbit: Az öt sereg csatája. Ez a két cím annyira találónak bizonyult, hogy az Oda és vissza a feledés homályába merült.
  • 2012 Augusztusára már úgy tűnt, hogy a második cím része biztosan A Hobbit Smaug pusztasága lesz, míg a befejező film A Hobbit: Oda és vissza címet fogja viselni. Ezt a hírt több helyről is megerősítették és várték a filmet 2014 nyarára (időközben megváltozott ez az időpont). Az öt sereg csatája feledésbe merült, hiszen az Oda és vissza címet használta a sajtó és minden közlemény.
Nos, most, hogy tudjuk, hogy a New Line feljegyezte A Hobbit: A tűzbe címet, feltehetjük a kérdést: miért? Egyesek szerint erre egyszerű a válasz: csupán tartaléknak halmoztak fel annyi címet. Gondoljunk csak bele, hogy egykor még Az öt sereg csatája is a listán szerepelt, mint egy lehetséges cím.

Logikus volna, hogy A Hobbit: Oda és vissza lesz a befejező film címe, hiszen ez a könyv alcíme. Egyesek szerint Peter Jackson kiáll emellett a cím mellett és ragszkodik hozzá.
Egyes fanok szerint ez A tűzbe cím egyszerűen nevetséges, nem akarják elhinni, hogy ezt a címek valaki egyáltalán ehhez a filmhez társította.



Természetesen beindult a mémgyár, egy pár cím, amelyeket kizárólag fanok hoztak létre:
A Hobbit: Bolg és a szépség
A Hobbit: A soha véget nem érő sztori
A Hobbit: Hogyan öljük meg a sárkányunk
A Hobbit: Az elveszett Arken kő fosztogatói

A blog hivatalos Facebook oldala: A Gyűrűk Ura Magyarország

2014. április 16., szerda

MTV Movie Awards 2014 - A legjobb harc

Tegnapelőtt lezajlott a 2014-es MTV Movie Awards, ahol természetesen A Hobbit: Smaug pusztasága is kapott jelöléseket. Nagyjában ugyan azokkal a filmekkel szállt párbajba, amikkel az Oscaron vagy a Golden Globeon.
Peter Jackson filmje négy jelölést kapott:


  • A legjobb film
  • A legjobb harc - Orlando Bloom és Evangeline Lilly vs orkok
  • A legjobb átalakulás - Orlando Bloom Legolasként
  • Legjobb hős - Martin Freeman Bilbo Baggensként
Ezekből a jelölésekből csupán egzet tudott "arany popcornra" váltani a film. Orlando és Evangeline olyan jól harcoltak, hogy nem csak az orkokat, de a vetélytársakat is egyszerűek legyőzték, így ők kapták meg A legjobb harc díjat.


2014-ben Legolas és Tauriel harcolt a legjobban az orkok ellen.


A blog hivatalos Facebook oldala: A Gyűrűk Ura Magyarország