2014. április 26., szombat

Nincs többé Oda és vissza

A hír teljes mértékben igaz, az Oda és vissza, mint lehetséges cím megszűnt. Peter Jackson a napokban írt egy bejegyzést a Facebook oldalára, amellyel hivatalossá vált a harmadik Hobbit-film címe: A Hobbit: Az öt sereg csatája (The Hobbit: The battle of five armies). Ezzel pedig bebizonyosodott, hogy amit az előző cikkünkben írtunk (KATT): csak tartalékként jegyzett fel annyi címet a New Line.


Az új címválasztás azonban sokak számára érthetetlen. Legfőképpen azért, mert az Oda és vissza tűnt a legmegalapozottabbnak és emellett ezt már megszokták, ezzel tudtak azonosulni. Peter Jackson nyilatkozata azt sugallja, hogy ő és a produkciós csapata úgy gondolta, hogy az Oda és vissza cím már akkor elveszett,a mikor kiderült, hogy három film készül a Tolkien regényből. Jackson arra is rámutat, hogy Thorin és a társasága már Ott van.


A címváltoztatás már a Smaug pusztasága filmnél felmerült. Egy csendes tárgyalás volt az új filmcím elképzeléséről. Eleinte nem mentek bele, de nem is vetették el az ötletet. Megegyeztek, hogy a vágási munkálatok után újratárgyalják. Múlt héten pedig látta a filmet a produkciós csapat és rájöttek, hogy Az öt sereg csatája teljesen passzol a filmhez.


Richard Armitage (Thorin) gondolatai az új címről:
"Egy epikus csata közeledik a harmadik filmben. Van egy pár nagy meglepetés a filmben. Amit most én a legjobban várok, hogy láthassam teljes egészében a befejező filmet. Azt hiszem, hogy ez egy egészen új moziélmény lesz!"

2 megjegyzés: