2013. július 13., szombat

A Hobbit: Váratlan Utazás - Bővített kiadás

Peter Jacksont ismerve, előszeretettel bővíti ki filmjeit, olyan jelenetekkel amelyeket ki kellet hagynia, vagy utólag forgatott le. Erről Peter, Philippa Boyens és Fran Walsh ejtett szót, hogy aki beszerzi a bővített verziót, az mit is kaphat valójában.

Peter Jackson szerint "Rád fog ragadni némi komoly törpös tiszteletlenség a Völgyzugolyi tündék irányába". A film fontos állomásain is többet fogunk időzni. "Többet kapsz majd Hobbitfalvából" -mondta a film producere és társa, Philippa Boyens.




"Mindig is végig akartuk járni Hobbitfalvát, de Bilbónak végül távoznia kellett". Nos a Gyűrű Szövetsége bővített változatában már elég jól bemutatták a falut, ennek ellenére viszont szívesen látnánk egy kicsit többet. Véleményem szerint ez az alkalom akkor lenne a legalkalmasabb, amikor Gandalf  távozik Zsáklaktól, majd egy vágás után Bilbó a vacsorájához készülődik. E két jelenet közé nagyon beleillene Hobbitfalva bemutatása, olyan módon, miközben Bilbó járkál a piacon, és megveszi azt a halat, amit később Dwalin elfogyaszt. 



De nemcsak a hobbitokból kapunk többet az extra változat során, hanem például a Kobold Városból is. A társíró Fran Walsh elmondása szerint itt sokat időzünk majd, és a Kobold király dalra fog fakadni. "Ez egy nagyszerű dal, de csak a történet késleltetése miatt került be."

Peter Jackson így nyilatkozott az Empire Magazinnak: "Olyan dolgok kerülnek bele a bővített változatba, amelyek a második részhez kapcsolódnak, mint például Girion karaktere, aki Suhatag városát védi fekete nyílvesszőket használva a sárkány, Smaug ellen. És ezek a fekete nyílvesszők fontos szerepet töltenek be a történetbe, mert ezek képesek felfedni egy sárkány hollétét. Thranduillal kapcsolatban is akadnak majd kérdések. Kapunk egy kis magyarázatot arra, hogy a tündék miért nem jönnek ki jól a töpökkel."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése