2014. június 1., vasárnap

Középfölde uralkodói | 1. rész


1. Aragorn- Az Egyesült Királyság királya


Aragorn egy dúnadán törzsfőnök fia, aki Völgyzugolyban lett felnevelve. Amint elérkezettnek látták az időt elmondták neki az igazságot örökségéről. Ő vezette az északi rohamosztagot és segített Gondor védelmében az umbari kalózok ellen. Szürke Gandalffal barátok lettek és azon dolgoztak, hogy Szauront és szövetségeseit legyengítsék. A Gyűrű Csatája után felvette az őt megillető koronát és Gondor királyaként uralkodott. Ő volt Gondor első uralkodója miután Earnur idő előtt meghalt. Visszaállította Arnor romos birodalmát és a Megyét szabad birodalomnak nyilvánította, egyúttal békét hozott nagyapjai földjének.


2. Szauron- Mordor ura


A Maiarok egyike, aki megváltozott és ő lett Morgoth legmegbízhatóbb szolgája. A mestere bukása után Szauron magára öltött egy tisztességes képet és megtévesztette Celebrimbort, aki elkészített egy kovácsolt gyűrűt a saját rosszindulatából, hogy uralkodjon a többi felett. Ez alatt az idő alatt Szauron Mordor királyaként lett ismert és felemelt egy nagy tornyot a Végzet hegye előtt, amit Barad-dúrnak nevetett el. Ő átkozta meg azt a 9 királyt, akiknek gyűrűt adott; megalkotta a nazgulokat, hogy szolgálják őt. Habár legyőzték őt a dagorladi csatában, Szauron szelleme tovább élt a gyűrű erejében. Újraépítette seregeit és arra törekedett, hogy megtartsa uralmát egész Középfölde felett. A Gyűrű Csatájában még egyszer legyőzték, amikor Zsákos Frodó elpusztította ez Egy Gyűrűt, így Szauron követte Morgothot a végtelen űrbe. 


3. Elrond- Völgyzugoly ura


Eärendil és Elwig fia; Elrond egy féltünde, akit Maglor nevelt fel az ikertestvérével, Elrosszal együtt. A Harag Csatája után Lindonban maradt és eldöntötte, hogy az első nemzedékhez fog tartozni és szolgálni fogja Gil-Galadot. Egyike volt azoknak, akik észrevették, hogy Szauron - aki álcázva Annatar volt - valójában nem az aki, és nem igaz, hogy megtagadták tőle a belépést Lindonba. Elendil és Gil-Galad oldalán harcolt az Utolsó Szövetség Csatájában, ahol ura és barátja elesett. Megvolt a joga rá, hogy Noldor királya legyen, azonban Elrond ezzel a címmel sohasem élt. Visszatért Völgyzugolyba a Vilya gyűrűvel és itt uralkodott. Ő minden ember barátja Középföldén; híres bölcsességéről és gyógyítótudásáról. A Gyűrű Csatája után nyugatra hajózott.


A blog hivatalos Facebook oldala: A Gyűrűk Ura Magyarország


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése