2014. június 22., vasárnap

Peter Jackson csillagot kap a Hírességek sétányán 2015-ben

A rengeteg munka beérik. Ezt az Oscar-szobrocskák is bizonyítják Peter Jackson életében, azonban ez most újabb mérföldkő lesz. 2015-ben a 30 szerencsés kitüntettet között lesz, aki csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán.

Sir Peter Jackson így reagált rá: "Dagadt, a legújabb kitüntetésed!"

Peter Robert Jackson 1961. október 31-én született Új-Zélandon; filmrendező, producer és forgatókönyvíró. 2001-ben lett világhírű, amikor J.R.R. Tolkien nagy sikerű regényeit a Gyűrűk Ura regényeket a filmvászonra vitte. 2005-ben a King Kong film is az ő nevéhez fűződik. Ezek után elvállalta a Hobbit filmadaptációját is, ami szintén egy J.R.R. Tolkien regény.


Mozijaiban legtöbbször a cameo-jelenetekben örökíti meg magát. Hullaházi asszisztens a Hullajóban, hajléktalan a Mennyei teremtményekben, haver a Törjön ki a frász!-ban, sárgarépát majszol A Gyűrű Szövetségében, Helm-szurdoki várvédő katona A két toronyban, A király visszatér-ben pedig egy kalóz, akit a bővített részben Legolas lenyilaz, a Váratlan utazásban egy törpöt alakít, míg a Smaug pusztaságában ismét egy sárgarépát evő emberként tűnik fel, csak az ellentétes irányból.


A blog hivatalos Facebook oldala: A Gyűrűk Ura Magyarország

1 megjegyzés: