2013. december 31., kedd

Tóváros Mestere

A Hobbit: Smaug Pusztasága c. filmben Stephen Fry (angol színész) alakítja Tóváros Urát/Mesterét. Ő a polgármestere annak az Esgarothnak, amit Smaug pusztít el (harmadik filmben). Alapvető jellemvonása a kapzsiság, pozíciójára intelligenciája és karizmája teszi alkalmassá.

Tolkien leírása róla: " Nem nagyon érdekelték a régi dalok, mert csak a kereskedelemmel, díjakkal, árukkal és arannyal foglalkozott, ennek köszönhette a pozícióját. Többet gondolkodott, mint beszélt, hacsak nem akkor, amikor hangosan kiabált az embereknek, hogy hozzanak neki élelmet és tüzet."


Master of Lake Town 

Fry elárulta, hogy nem csak groteszk külsőt kapott, hanem undorító jeleneteket is, ahol például herét eszik. Azt is mondta, hogy ő nem olvasta a Hobbitot, ezért így nyilatkozott: " Úgy nézek ki, mintha össze keverték volna a karakteremet Quimby polgármesterrel (a Simpson családból) és Adam Westettel a Family Guyból."
                                                               
Egy festmény a "mesterről"
A Hobbit c. könyvben Tolkien nem adott neki rendes nevet. A harmadkorban uralkodott 2920 és 2941 között. Mikor elkezdte az irányítását Tóvárosnak, harminc éves volt. Mikor az Öt Sereg Csatája bekövetkezik, akkor lesz ötven éves. Nagyon kapcsolatot ápol Thranduil királlyal, hiszen egymás boraival kereskednek. Mikor a törpök megérkeztek Tóvárosba, ő nagylelkűen segített nekik, adott élelmet, fegyvert. Amikor a törpök visszaszerezték Erebort, ő is kapott a kincsből, de kapzsisága miatt 2941-be meghalt.
Stephen Fry nem csak a hobbit második részében, hanem a harmadikban is szerepet kap. A Hobbit filmekben van egy cselédje, Alfrid. Ő nem szerepelt J.R.R. Tolkien könyvében.

Tóváros polgármestere és Alfrid, a cselédje 


Facebookos oldalunk: A Gyűrűk Ura Magyarország

forrás: lotrwiki

2013. december 30., hétfő

Bakacsinerdő és Sindarin tündéi: Tauriel, Thranduil, Legolas és Oropher

Sokak számára Tauriel okozta a legnagyobb meglepetést A Hobbit- Smaug pusztasága c. filmben. Aki olvasta a könyvet tudja, hogy bizony semmilyen tündenőről nincs említés. Nos, ez a poszt arra szolgál, hogy jobban megérthessük az ő jelenlétét a filmben, emellett pedig betekintést nyerhetünk Thranduil származásáról is.

Tauriel szerepel A Hobbit könyvben?




Nem, Tauriel egy Peter Jackson által kitalált karakter, amely kifejezetten az ő filmadaptációjára készült; pont úgy, mint számos más karakter akár A Gyűrűk Ura, akár A Hobbit filmekben. Ez egy természetes és megszokott része a filmadaptációknak, hogy hozzáadnak, törölnek vagy éppen megváltoztatnak egy karaktert. Azonban akik a könyvet olvasták sokszor kifogásolják a változtatásokat, amelyeket a filmkészítők csinálnak.




A filmnéző közönségnek -A Hobbit- Smaug pusztaságában- Taurielt (akinek a neve azt jelenti: Erdő Lánya) úgy mutatják be, mint egy eredeti, "őslakos" erdei tünde, aki magasra emelkedett a szolgálataiban és elnyerte az északi bakacsinerdei erdőtündék királyának, Thranduilnak a bizalmát. A filmben úgy tűnik, hogy elnyerte az uralkodó tekintélyét is.



Van egy beszélgetés Thranduil és Tauriel között a filmben; Thranduil sejteti a tündenővel, hogy ő soha nem engedné Legolasnak, hogy egy egyszerű erdei tünde legyen a felesége. J. R. R. Tolkien különböző írásaiban úgy olvashatunk Thranduilról, mint egy sindarini nyelvet beszélő tünde (az egyik legnemesebb tündenyelv), aki a Másodkorban keletre vándorolt pár követőjével, hogy elfoglalja az apja által létrehozott királyságot.



A Befejezetlen mesék c. könyvben  Númenorról (ötágú csillagformájú sziget) és Középföldéről is olvashatunk. Christopfer Tolkien nyilvánosságra hozott néhány tanulmányt, amelyeket az apja írt, amelyekben további részleteket közöl a bakacsinerdei tündekirályról és a lothlórieni (tünde lakta erdő Középföldén) tündekirályról. Ezekben a magántanulmányokban kiderül, hogy Oropher (Thranduil apja, Legolas nagyapja) egy igazi "kalandor" volt, aki létrehozott egy királyságot, a déli Zölderdőt, más néven a Bakacsinerdőt. 



Facebook oldalunk: A Gyűrűk Ura Magyarország 

Forrás: theonering.net

2013. november 15., péntek

6 új Francia poszter

Hetekkel ezelőtt, a francia lapok nyilvánosságra hozták azt a hat posztert, melyen Thorin, Bard, Bilbó, Gandalf, Tauriel és Legolas szerepel. 








2013. november 12., kedd

Rövidfilm Beorn házáról

A Denny's (amerikai étterem) egy exkluzív videót töltött fel Mikael Persbrandt, a nagy alakváltó házáról. A könyvben a 13 törp, Gandalf és Bilbó ellátogatnak Beornhoz, aki több napig is szállást nyújt nekik. Tudniillik, hogy Beorn állatokkal él együtt, és nem eszik húst, kizárólag mézet, kenyeret és sajtot.

Jed Brophy (Nori) úgy írja őt le, mint egy hatalmas ember (egyébként 8 láb magas, ami 2 és fél méternek felel meg), Peter Hambleton (Glóin) szerint Beorn kapcsolata az állatokkal és a természettel megadja a klasszikus mese hangulatot. Maga Beorn is szerepel a videóban. Ez tényleg egy csodálatos set, talán az egyik legkidolgozottabb.

A videót itt nézhetitek meg: BEORN HÁZA

Egy nagy felbontású kép a házról!


Ha jobban megnézzük, a kis "sátor" mellett van Peter Jackson, jobbra tőle pedig Beorn! 

Forrás: TheOneRing.net 
fotó: Tim Clayton

Facebookos oldalunk: A Gyűrűk Ura Magyarország



2013. október 8., kedd

Végleges! Így fog kinézni BEORN emberi formában

Ez az egyik dolog amire vártunk. Peter Jackson nyilvánosságra hozta Beorn (Mikael Persbrandt) emberi formáját.

Ez most egyhatalmas SPOILER lesz! Ha nem akarod látni, most hagyd el az oldalt!

A hobbitfilm.it-nek köszönhetően most végre láthatjuk Beorn emberi formában. A kép A Hobbit: Smaug Pusztaságának a 2014-s évi könyvéből származik.

Beorn jobb karjában egy fejsze látható, amit Peter Jackson már mutatott egy Sneak-Peek-ben. Mint látható, a képen a bőre-váltónak két oldalt van szakálla, középen alig. Haja mint egy 70-s évekbeli vérfarkasnak. Mikael Persbrandt-nak sok időt kellet eltöltenie a konditeremben.

És íme BEORN!




BEORN


Facebookos oldalunk: A Gyűrűk Ura Magyarország

2013. október 2., szerda

A Hobbit: Smaug Pusztasága második előzetese

Megjelent a mindenki által várt, A Hobbit: Smaug Pusztasága második előzetese! A videó 2 perc, 30 másodperc hosszú. A trailer október 1-én jelent meg, 15:00-kor. Benedict Cumberbatch (SMAUG) is megjelenik az előzetesben. Hangja sokak szerint nagyon jóra sikeredett, és nem akarják, hogy magyarul legyen a mozikban.

   A videó Bilbó hízelgésével kezdődik, aki félelmében így szól a sárkányhoz: "Igazából...a mesék és énekek...teljesen alábecsülik...nagyságodat. Ó, Smaug...az Elképesztő. Majd Thorin és Társasága a Tündekirály, Thranduil fogadtatásában részesül, aki felajánlja a segítségét. Legolasnak (Orlando Bloom) megtetszik a harcos Tauriel (Evangeline Lilly), Thranduil személyesen közli vele (Tauriel) hogy: "Legolas nagyon megkedvelt téged. Ne adj neki esélyt ott, ahol nincs." Ezek után Bard is a képernyőre kerül, és így szól Thorinhoz: "Nincs jogod belépni abba a helybe!" Majd Thorin így fele: "Csak nekem van jogom hozzá." Az íjász és a Törpherceg után Bilbót láthatjuk küzdeni a félelmetes Bakacsinerdei óriáspókokkal, akik behálózták (szó szerint) a törpöket. Bilbót és a pókok után Gandalf van a célkeresztben, aki Dol Guldurban jár, és harcol, valamint láthatjuk a Nagy Szemet. Gandalf így szól: " Vakok vagyunk, és vakságunkban...az ellenségünk visszatért.
  Az előzetes felénél a Hobbit és a Mágus beszélnek: Bilbó: "Találtam még valamit, a Goblin Városban." Gandalf: "Mit találtál?" Bilbó: "A bátorságomat"... Gandalf: "Arra szükséged is lesz!" Itt Bilbó egyértelműen a Gyűrűre gondol, de még nem akarja elmondani senkinek. Beorn is megjelenik, de egy röpke másodpercig csak. Majd a trailer vége felé újra összetűzésbe kerül Bard, és Thorin: "Sárkány tűzet és pusztulást hozol ránk. Nem látsz túl a saját vágyaidon!"
  Az utolsó húsz másodperc egyik legjobb momentuma az, mikor Balin tiszteletét fejezi ki Bilbó iránt. Thorin: "Nem fogom kockára tenni ezt a küldetést egy betörő miatt!" Balin: "Az ő neve Bilbó!"
  A legutolsó másodpercek a Hobbitról, és az öreg Sárkányról szólnak. Smaug: "Nos tolvaj...merre vagy? Gyere elő. Ne légy szégyenlős! Lépj ki a fényre!" Majd a sárkány, befejezve mondatát, egy jókora tüzet okád.

A lényeg, hogy szerintem egy nagyon jó előzetes lett. Egyrészt több a beszéd. Másrészt az új, és a "régi" szereplőkből is többet kapunk. Több a CGI, ami szerintem egy Fantasy filmben elfogadható. Sokak szerint ez a rész vontatott lesz. Hát, még várjuk ki a végét, és utána kritizáljunk!

Íme az előzetes: A Hobbit: Smaug Pusztasága második előzetes.

Facebookos oldalunk, ahol híreket, videókat, képeket láthatsz: A Gyűrűk Ura Magyarország
 

2013. szeptember 17., kedd

Peter Jackson megkapta Új-Zéland legnagyobb megtiszteltetését

Peter Jackson Úr egy újabb trófeát tudhat, s tehet magáénak a szekrényébe. A filmrendező megkapta Új-Zéland legnagyobb megtiszteltetését, miután a tagja lett az Új-Zélandi rendnek. Peter Jackson Úr az első filmipari ebben a Rendben, a sportolók, politikusok Queen Elizabeth, és II. Fülöp Herceg mellett.




Fotó: Kevin Stent. A képen Peter Jackson, és Új-Zéland főkormányzója Sir Jerry Mateparae láthatók a nyitóünnepségen. 

2013. szeptember 6., péntek

Így nézhet ki Smaug - koncepció

Mivel sokakat érdekel, hogy vajon hogy nézhet ki a főellenség (Smaug), Manuel Ferreira készített egy koncepciót. A Hobbit: Smaug Pusztasága előzetesében láthatjuk Smaug teljes pofáját, és szemét. A első részben láthatjuk, amikor elmerül az erebori kincsek között. Ott észrevehetjük a szarvait. A feje közepén egy hatalmas tüske látható, mellette jobbról-balról 4 szarv védi azt. A második rész előzetesében nem láthatók, de ezen a rajzon igen.
Smaug és Bilbó

SMAUG





Mint szinte minden sárkánynak - ezért Smaugnak is - van farka. Nos, a következő képen ez látható. Ezen a képen az a jelenet látható, mikor bevonul a sárkány Ereborba, és megvillantja a farkát. 


Amikor néztük a filmet, nem láthattunk Smaugról egy olyan képet, ahol az egész teste látható (ez érthető is). Az arányokból ítélve, valahogy így nézhet ki majd a második részben. Ami a színeket illeti, sötét piros, de lila színű lehet, vagyis sötét tónusú. Ez egy koncepció, vagyis ez csak az én ötletem, és remélem hogy Peter Jackson jóval ijesztőbbé, sötétebbé teszi majd őt.




Ha még több érdekes képet, videót, hírt akarsz megtudni a hobbitról, csatlakozz Facebookos oldalunkhoz: A Gyűrűk Ura Magyarország

Cosplayes társoldal.: Gyűrűk Ura Cosplay Club


forrás: TheOneRing.net




Ha 

2013. augusztus 20., kedd

Thranduil


Thranudil
Thranduil, más néven Tündekirály, a sinda néphez tartozó tünde, aki Legolas apja. Bilbó sok regét, mesét hallott róla, s talán ő az egyik legismertebb tünde. Ő volt az erdőtündék vezetője, mikor nagy orkok, és óriáspókok támadták meg az északi Bakacsinerdőt. Thranduil nem szerette a törpöket, s a törpök se őt.

Thranduil: Hobbit 1977-es rajzfilmben
Első és Másodkor

Oropher egyetlen fia Thranduil volt. Az első korban, ősszel született. Miután Oropher meghalt, Thranduil a második kor vége felé elment keletre, hogy átvegye az őt illető örökséget, a Nagy Zölderdőt (a későbbi Bakacsinerdő).

Harmadkor
Amikor Tölgypajzsos Thorin és társasága az északi Bakacsinerdő felé jártak, fogságba ejtette őket, mert nem voltak hajlandók elmondani az úti céljukat. Smaug halála után Thranduil támogatta Bardot, hogy a kincs egy-tizenkettede őt (Bard) illeti.

Thranduil vezette a tünde erőket az Öt Sereg Csatájában. A Gyűrűháború idején elküldte Legoalst Elrond Tanácsába, és más többi tündét, hogy jelentsék, Gollam megszökött Bakacsinerdőből. Gimli (Glóin fia) és Legolas között jó barátság alakult ki, és ez segítette a tündéket és a törpöket arra, hogy a két nép között ne legyen harag. Amikor a gonosz erők Dol Guldurból megtámadták a Bakacsinerdőt, Thranduil és az erdőtündék visszaverték a támadásokat, és győzelmet arattak.

Negyedik Kor

Lee pace


Szauron bukása után Thranduil megerősítette a Bakacsinerdő déli határát, és az Erdei Birodalmat. Ez tette lehetővé azt, hogy hogy a Negyedik Korban virágozzon az Erdei Birodalom és a Bakacsinerdő. A Negyedik Korban is maradt király.
J.R.R. Tolkien három könyvébe szerepelt:A Szilmarilok, A Hobbit, A Gyűrű Szövetsége (csak megemlítve).
Peter Jackson ezen filmjeibe szerepel(t): A Gyűrű Szövetsége (csak a bővített változat esetén), A Hobbit 1-3.


Peter Jackson filmjeiben Lee Pace alakítja. Ezekben a filmekben Thranduil karaktere változó. A törpök akkor gyűlölik meg a törpöket igazán, mikor Smaug elfoglalta a Magányos Hegyet, és Thranduil tünde seregével nem segített Thorinnak.

Thranduil és serege, mikor cserben hagyta a törpöket 
Érdekesség: Cosplayes társoldalunkon is van egy "Thranduil"! Íme: 

Ha több érdekes képet, videót és hírt akarsz, akkor csatlakozz a facebook oldalunkhoz: A Gyűrűk Ura Magyarország

Ha mg esetleg nem láttad a legújabb előzetest akkor nézd meg, és iratkozz fel Youtube csatornánkra: A Hobbit: Smaug Pusztasága előzetes

Cosplayes társoldalunk: Gyűrűk Ura Cosplay Club

2013. augusztus 18., vasárnap

Bard az Íjász

Bard a Sárkányölő 
Bard és a vállán lévő rigó, együtt legyőzik Smaugot
Bard egy hétköznapi férfi volt, aki Suhatag városában élt, de később családjával elmenekült Tóvárosba Smaug miatt. Köznyelven ismerve Bard az Íjász, vagy A Sárkányölő, vagy Suhatag királya. Ő Girion Úr leszármazottjai közé tartozik. Bard egy íjász aki rendkívüli képességekkel (nem szuperhősi képesség) rendelkezik, különösen tiszafa íjával bánik nagyon jól.
Amikor Smaug megtámadta Tóvárost, ő is harcba szállt a bestiával. Rengeteg íjvesszőt elhasznált. Amikor az utolsó íjvesszője maradt, a vállára repült egy rigó, akinek megértette szavait. A madár elmondta neki a sárkány gyenge pontját, amire Zsákos Bilbó jött rá. Bard kilőtte az utolsó Fekete Nyilát, és elpusztította Smaugot.

Smaug halála után az emberek azt akarták, hogy Bard legyen Tóváros királya. De ő azt mondta, hogy továbbra is szolgálni fogja Tóváros Urát. Bard eközben olyan hírt kapott, hogy Thranduilnak, a tündekirálynak kell segítség. Azután, hogy Bard segített a nagy Tündekirálynak, együtt mentek el a Magányos Hegyhez.

Amikor megérkeztek a Magányos Hegyhez, nagyon meglepődtek, hogy Tölgypajzsos Thorin és társasága életben vannak. Bard egy kis részesedést kért a kincsből, annak okán, hogy megölte Smaugot., és hogy Tóvárosnak szüksége van a támogatásra. Thorin azt mondta, hogy Tóváros pusztulása nem az ő felelőssége, és nem is akart ilyen témáról beszélni. Bard, néhány órával később hírnököt küldött Thorinhoz, hogy a kincs egy- tizenkeddedét kéri, de a törpherceg visszautasította ezt.

Ezek a napok alatt Bilbó megtalálta az Arkenkövet, Thorin leginkább szeretett kincsét. Zsákos Bilbó úgy gondolta, hogy Bardnak igaza van a Tóvárosi témával kapcsolatban, ezért odaadta neki az Arkenkövet alku céljából. Azt is elmondta nekik, hogy 500 törp jön le a Vasdombok közül II. Vaslábú Dáin vezetésével.

A következő napon Bard a kincs egy-tizenketted részét kérte Thorintól, az Arkenkőért cserébe. Thorin nagyon dühös volt Bilbóra, és azon gondolkodott, hogy visszavonja az ő részét. De végül beleegyezett. Dain serege a következő napon megérkezett, de Bard nem akarta, hogy bejussanak a Hegybe. A csata a küszöbön volt az emberek-tündék, és törpök között, de Gandalf mondta, hogy ork és goblin seregek vannak a közelben. Bard, Thranduil és Dain végül megegyeztek, és összefogtak, hogy együtt nyomják le az ork és a goblin seregeket az Öt Sereg Csatájában. A harc közben Thorin halálosan megsérült, és ezért elhunyt. Bard, Thorin mellé fektette az Arkenkövet. Dain odaadta Bardnak a kincs egy-tizenketted részét, és Bilbónak is maradt bőven az értékekből. Bard is hozzájárult Tóváros újjáépítéséhez. Esgaroth polgármestere eltűnt arany iránti kapzsisága miatt. Tóvárost újjáépítették, és minden virágzó lett. Bard elment a Magányos Hegy kapuinál elterülő városhoz, Suhataghoz, hiszen egykor ez volt az otthona. 2944-ben Suhatag királya lett. Bard egész életében jó kapcsolatot ápolt a törpökkel. Az emberek jöttek letelepedni Suhatag mérföldes körzetében.

Luke Evans
Bard és fia, Bain 
Bard 2977-ben halt meg, helyére fia, Bain lépett a trónra.
Bard nem jelenik meg a Hobbit első részében, hanem a hátralévő két filmben lesz az egyik főszereplő.

Bard és Legolas 
Bardot a walesi színész, Luke Evans fogja alakítani majd a Smaug Pusztaságában, és az Oda-Visszában.

Ha még több érdekességet, képeket, videókat akarsz látni látogass el facebookos oldalunkra: A Gyűrűk Ura Magyarország

Van egy Cosplayes társoldalunk, remek emberekkel, és jelmezekkel: Gyűrűk Ura Cosplay Club!

Ha még nem láttad a Hobbit: Smaug Pusztasága előzetest, nézd meg: A Hobbit: Smaug Pusztasága Előzetes






2013. augusztus 17., szombat

Fantasztikus képek a második részről

Olyan, mintha örökké tartana az, hogy itt legyen december, a Smaug Pusztasága. Ahogyan közeledik a premier, annál több érdekes fotót osztanak meg a szerkesztők. Most három új kép került napvilágra.

Kezdjük az elsővel. Az első kép a "hordós" törpöket ábrázolja, ahol Tölgypajzsos Thorin társasága a  Bakacsinerdőből, Tóváros felé veszik az irányt. De persze ez sem múlhat el veszély nélkül. A Bakacsinerdei tündék követik a törpöket, és az íjvesszőiket nem sajnálva, rájuk lőnek, nem is egyszer. Mindenesetre ez a jelenet is nagyon izgalmasnak, és látványosnak ígérkezik!

A törpök útja Tóváros felé

A hátramaradt kettő kép a POSZTER kategóriába tartozik. Az egyiken rajta van, amit az előbb bemutattunk, azaz a törpök útja Tóváros felé, a másik, mikor Bilbó épp farkasszemet néz Smauggal.

Kezdjük az utóbbival. A második rész címe nagyjából leírja, miről is fog szólni. Smaug pusztaságáról, vagyis a lepusztult, elhagyatott, leigázott Suhatagról. A képen Smaug és Bilbó látható, akik először találkoznak. A két színész, Benedict Cumberbacht és Martin Freeman már ismerhetik egymást a Sherlock Holmesból. Gyakorlatilag Martin Freeman ajánlotta Peter Jacksonnak, hogy ő (Benedict) legyen Smaug.
Smaug és Bilbó

A második poszterünk szinte ugyan az, amit a bejegyzés legelején mutattunk, DE! Ezen a plakáton két új szereplő, Tauriel (Evangeline Lilly), és Bard (Luke Evans) látható Bilbó mellett. A háttérben Smaug pusztasága, Suhatag látható. Tauriel Bakacsinerdei tünde, más néven a "Bakacsinerdő lánya", aki származása ellenére (ha minden igaz) összeszűri a levet a mi kis helyes törpünkel, Kilivel. Középen (SPOILER) a sárkányölő, Bard látható, aki Tóvárosból származik, amely Öt Sereg csatája után megalapította a Suhatagi Királyságot. Ő egyébként Suhatagból származik, csak miután Smaug leigázta Dalet, és elfoglalta a Magányos Hegyet, Tóvárosba menekült a családjával. Bard 2944-ben lett uralkodó, és 2977-ben halt meg. Halála előtt, és egész életében jó kapcsolatot ápolt a törpökkel.

Ha még több érdekességet akarsz tudni a Hobbitról, vagy a Gyűrűk Uráról, akkor látogass el facebookos oldalunkra: A Gyűrűk Ura Magyarország.

Ha még nem láttad volna az előzetest, akkor itt van, nézd meg, és iratkozz fel a Youtube csatornánkra! A Hobbit: Smaug Pusztasága előzetes.







2013. augusztus 16., péntek

Friss kép Beornról

Beorn
Mivel már mindenki várja DECEMBER 13-át, hogy megnézze a Hobbit 2-őt, Peter Jacksonék egyre jobban hergelik a rajongókat. Új képeket tesz közzé, mint például a mostani, ahol Beorn látható (szerintünk épp átalakul) favágás közbe. Beornról többet tudtok meg ITT! Na és itt van a kép! A kép nincs jobb minőségben sajnos, de azért itt is ki lehet venni, hogy kicsoda ő. Beorn egyébként a második, és a harmadik filmben is fog szerepelni. A második filmben már az elején találkozni fog Beorn, és Tölgypajzsos Thorin társasága. Persze Beorn az elején nem szívleli őket, sőt, majdnem felfalja a törpöket, Gandalfot és Bilbót. De miután elmesélik, hogy megöltek rengeteg orkot a Ködös Hegyekben, és hogy megölték a Goblin Királyt, máris megkedveli őket az alakváltó.

Megosztok veletek pár képet, ahol láthatjátok Beornt medveként, lerajzolva, és az ő házát:

Beorn, amikor megtámadja a törpöket

John Howe rajza Bilbóról és Beornról
Beorn házában

Beorn, a vad harcos
Miután eltávoznak Beorntól, a történet két rész felé szakad majd (néha nem lesz hű a könyvhöz a történet). Az egyik, hogy Gandalf elindul mágustársával, Radagastal Dol Guldurba, hogy kiűzzék onnan a Nekromantát. A törpök és persze Bilbó, aki megszerezte Gollamtól az Egy Gyűrűt, a Bakacsinerdőbe mennek, ahol óriáspókokkal, és nem egészen barátságos tündékkel találkoznak.

A nagy fanatikusok viszontláthatják azt a Legolast, akiről J.R.R. Tolkien nem írt a Hobbit című könyvében, de Peter Jackson úgy döntött, hogy szerepeljen Gandalf és Gollam mellet még egy olyan, akit a Gyűrűk Urában láthattunk. De az elátkozott Bakacsinerdőbe megjelenik majd Tauriel is, akiről az író egy betűt nem írt.

A Hobbit második részében a törpök és Bilbó eljutnak a Magányos Hegyhez, ahol Smaug éli életét. Közben Bilbó beoson a sárkányhoz, és megnézi magának a tűzokádó gyenge pontját, amit a film végén, a Tóvárosi íjász, Bard lő meg, s ezzel kivégzi.

Ha még nem láttad az előzetest, akkor itt van: A Hobbit: Smaug Pusztasága előzetes.

Ha még több érdekességet akarsz látni, és megtudni, akkor itt van facebookos oldalunk: A Gyűrűk Ura Magyarország!








2013. augusztus 12., hétfő

Mikael Persbrandt : BEORN

Egy rövid leírás Beornról.


Gandalf és Beorn 
Beorn  -  egy alakváltó, aki valójában egy hatalmas termetű, szakállas,  izmos ember, aki egy óriási fekete medvévé tud átalakulni. A Ködös-hegyek és a Bakacsinerdő mellett él egy faházban, az Anduintól keletre. Beorn nem szokott állatokra vadászni, hiszen sok állattal él együtt (lovak, kutyák, juhok, tehenek, méhek). Legfőképp sok mézet eszik. Bár nem egy "óriás" de Bilbó szerint olyan nagy, hogy nyugodtan tudna sétálni a két lába között úgy, hogy az ne érintse meg a testét.



Beorn gyakran elhagyja az otthonát, és gyakran nem tudni, hogy miért. Lehetséges, hogy azért hogy az ellenséges földeket megtisztítsa. Beorn alakította ki a Carrock-ot, (Szirtfő, ahol az első rész végén a sasok lerakták törpöket). Van egy faj, vagy ahogy mások hívják : Beornfiak, akik szintén alakváltók. Régebben rendszeresen mentek a Ködös-hegyekbe, hogy megtisztítsák azokat az orkoktól, de végül csak Beorn élte túl. Gandalf szerint jó az, amit Beorn csinál, mert egyszer látta, hogy ül a Szirtfőn, nézte a Holdat, és ezt mondta: " Egyszer el fog jönni az a nap, mikor visszamegyek, és elpusztítalak titeket."


Beorn háza
Beorn épített egy tanyát a Bakacsinerdőhöz közel, és az Anduin mellé. Bár soha nem mert átmenni az Anduin nyugati oldalára, mert temérdek sok az ork ott. A Hobbitban segít a 13 törpnek és Bilbónak, hogy visszaszerezzék a szülőföldjüket, Erebort. Beorn csak akkor győződött meg arról, hogy megbízhatók, amikor megtudta, hogy Gandalf megölte a Nagy Goblin királyt. Beorn sok tanácsot adott a törpöknek, hogy hogyan menjenek a Bakacsinerdőbe.
Bilbó, Gandalf és Beorn 


Később hallotta, hogy a Magányos Hegy előtt nagy csata folyik, ezért csatlakozott az Öt Sereg Csatájába és megölte a goblinok új vezetőjét Bolgot, és testőrségét. Beorn a csata a sasokkal együtt megtisztította a Ködös-hegyeket az orkoktól. Újra lett népe, (Beornfiak) és ők segítettek Thranduilnak megvédeni a Bakacsinerdő északi részét. Beorn valószínűleg meghalt még a gyűrűháború előtt, vagy az alatt.
Mikael Persbrandt nagyon gyúr Beorn szerepére

Peter Jackson filmjében a svéd színész Mikael Persbrandt alakítja majd! J.R.R. Tolkien az angol "Bear" (medve) szó által nevezte el Beornnak.

További képek, hírek, videók: ITT.

2013. augusztus 9., péntek

SPOILER veszély

A német CINEMA magazin 
"Hatalmas látnivalóra és izgalmakra készüljenek fel a Közép-Földe rajongók idén decemberben: a hobbit: Samug Pusztaságában lesz mohó sárkány, indulatos alakváltó, lenyűgöző folyami üldözési jelenet, bakacsinerdei pókok, és egy Dol Guldur-i küzdelem a Fehér tanács és a Nekromanta között." Nyilatkozta Evangeline Lilly a német Cinema magazinnak, aki Peter Jackson filmjében egy tündét alakít. Egyébként J.R.R. Tolkien semmit nem ír róla a könyveiben.

"Számos dolgot felhasználtunk a Gyűrűk Ura függelékeiből. A hardcore fanatikusok örülni fognak a Fekete Mágusnak, a Nekromantának, azaz Szauron nagyúrnak. Thorin nagy ellenfele a nagy gundabadi ork, Azog, aki J.R.R. Tolkien könyvében már az azanulbizari csatában meghalt. Az Esgarothnál, vagyis Tóvárosnál is lesz egy ork invázió, amit Peter Jackson talált ki. Végül is az én karakteremet is Pete találta ki. Egy fiatal, mindössze 300 éves tündét fogok alakítani, mert úgy gondolta, kell egy női szereplő ebben a férfias filmben. Félreértés ne essék, ő nem egy Arwen lesz, aki Völgyzugolyban éli békés életét. Ő egy bakacsinerdei tünde lesz, akikről tudniillik, hogy sokkal veszélyesebb és gyanakvóbb tündék Elrond családjánál."

A rendező, Peter Jackson is megszólalt a tündetémával kapcsolatban: " A Taurielhez hasonló karaktereknek köszönhetően sokkal jobban tudjuk éreztetni az emberekkel, hogy mi a különbség a völgyzugolyi tündék, és a bakacsinerdei tündék között. Peter Jackson újabb kapcsolódási szálakat árul el a Hobbit Trilógia és A Gyűrűk Ura Trilógia között: nagyon nagy rajongói csemegének ígérkezik az, mikor Legolas kezet fog a 13 törppel, köztük Glóinnal, a későbbi legjobb barátjának, Gimlinek az apjával."

Gimli és Legolas 

Jackson az újságnak azt is elárulta, hogy a Hobbit-Trilógia leglátványosabb jelenete Smaug, a sárkány halála lesz, aki a második részben fog meghalni. A Trilógia záró epizódja az Öt Sereg Csatáját meséli el, ahol a koboldok, orkok, tündék, emberek és törpök összekapnak, egy "kisebb" csata ellenében  a mélyre elásott kincseken. A rendező a következő két filmben előhozza a horrorfilmes múltját is. A Smaug Pusztasága sötétebb, komorabb és ingerültebb film lesz, mint az eddigi menekülős, poénos és éneklős első film.

További infók: ITT!



2013. augusztus 8., csütörtök

Új kép A Hobbit: Smaug Pusztaságából

Tauriel és Legolas tanácskoznak

Újabb kép a Hobbit: Smaug Pusztaságából, de ezúttal nem Bilbó, mikor a kincseken hever, hanem Evangeline Lilly (Tauriel) és Orlando Bloom (Legolas) tárgyalnak. Lehet hogy egy terven agyalnak, de az is megeshet, hogy azon vitatkoznak, hogy melyikőjük néz ki közülük jobban.
 

Tauriel és Legolas tanácskoznak

A viccet félretéve, a két tünde Tóváros "előtt" beszélget, mint ahogy az előzetesben is látjuk. Legolas: "Ez nem a mi harcunk".
Tauriel: "De igen is a miénk!"
Mint közismert, hogy Tauriel benne sincs a könyvben, hanem Peter Jackson által kitalált karakter. A Hobbitban szintén nincs benne Legolas se. De kellenek a régi emlékek Legolasról.

Őket a Bakacsinerdőbe fogjuk látni december 12-én. A második filmben több akciót fogunk látni, ebben biztosak lehetnek a rajongók.

Nézzétek meg a legújabb előzetest ITT.



2013. augusztus 6., kedd

A Hobbit: Váratlan Utazás bővített változat

A Bővített Változat
A Hobbit: Váratlan Utazás bővített változata október 22-én jelenik meg digitálisan. November 5-én pedig blu-rayen, és DVD-n lesz kapható. 
Mint közismert, Peter jackson előszeretettel bővíti ki filmjeit. Ami egy kis csalódás lehet a rajongók számára az az, hogy most a megszokott fél, háromnegyed vagy akár 1 órás bővített változat helyett most csak 13 perc a bővítmény. Ami viszont jó hír, hogy még 9 órányi extra változat jár a filmhez.






A fanatikusok pedig még kaphatnak az EXTENDED EDITION mellé egy ajándékot. Az ajándék a "Riddles in the Dark" című jelenetet, azaz a "találós kérdések a sötétben"-t fogja ábrázolni.

A kibővített változathoz kapható ajándék


Ha többet meg akarsz tudni a Gyűrűk Uráról, vagy netán a Hobbitról, akkor látogass el facebook oldalunkra. Sok kép, videók, és hírek.